Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Efe Akyurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’dan devraldı. Devir teslim programında Okul Müdür Yardımcısı Soner Usta, okulun Türkçe Öğretmeni Nihan Dertli ve Akyurt’un okul arkadaşları da hazır bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan, “Gençlerimiz, ileride bu koltukları bizlerden gerçek anlamda devralacaklar. Öğrenci gözüyle gençlerimiz bugün bizlere eğitim hakkında bilgi verecekler. Birde onların penceresinden Karasu’nun eğitim durumuna bakalım” diyerek koltuğu Efe Akyurt’a teslim etti.

 

Turhan’dan koltuğu devralan Efe Akyurt, “Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemliyse, onun korunması ve yaşatılması da o kadar önemlidir. Bu büyük görevi de Mustafa Kemal Atatürk biz çocuklara vermiştir. Bizler, bu görevi layıkıyla yerine getirerek büyük emanete sahip çıkacağız” dedi. Dünya üzerinde zulüm gören, acı çeken, savaş mağduru olan ve yaşından büyük ağır işlerde çalışan çocukların da haklarından bahseden Akyurt, “Çocuklar, oyun oynamak kadar iyi bir eğitim alarak ve öğretmenlerinin ellerinde şekil alarak faydalı birer birey olmalıdır. Çocukların hakları onlara verilmelidir” diyerek sözlerine son verdi.

 

Okul arkadaşlarının sorularını yanıtlayan 6.sınıf öğrencisi Efe Akyurt, Karasu’da eğitimin geliştirilmesi için uygulanabilecek yöntemlerden bahsetti. Eğitim öğretim süresi boyunca gerçekleştirilebilecek kültürel ve eğitimsel projelerden söz etti. Eğitimde velinin,  öğretmen kadar önemli olduğuna da değinen Akyurt, “Veliler, eğitimin evdeki başlangıç noktasıdır. Eğitim veliyle başlar, öğretmenle devam eder. Velilerin, çocukların geleceğinde büyük rol oynadığını unutmamalıyız” ifadelerini kullandı. Akyurt, Karasu’daki başarılı öğrencilerin ilçe dışına çıkmasının büyük kayıp olduğunu belirterek ilçede artık bir fen lisesinin ihtiyaçtan öteye gittiğini söyledi. Yeni geçiş sisteminin de Karasulu öğrenciler tarafından olumlu bir şekilde karşılandığını dile getiren Efe Akyurt, “Sınav stresi öğrenciler için olumsuz bir noktaydı. Sınavların kalkması bizler tarafından sevinçle karşılandı. Not ortalamasıyla okullara geçiş ile okul zamanında alınan eğitim ile sınavda çıkan konuların tezat olması sorunu da ortadan kalktı. Çok sayıda öğrenci bu yeni sistemi memnuniyetle karşılamıştır” diyerek sözlerini tamamladı.