Karasu Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında meclis salonunun terk edilmesinin ardından çıkan haberlerin ardından AK Parti Grubu adına Grup Başkanı Raşit Eryılmaz başkanlığında toplanan grup üyeleri bir basın açıklaması yayımladı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 

“2014 Yerel Seçimlerinde alınan oylar sonucu meclis aritmetiği 19 Ak Parti Meclis Üyesi ve 6 MHP Meclis Üyesi olacak şekilde teşekkül etmiştir. Parti tüzüğümüze göre her meclis toplantısı öncesinde Ak Parti İlçe Teşkilatında İlçe Başkanı ve Yerel Yönetimler Başkanı başkanlığında meclis grup toplantısı yapılmaktadır. Bugüne kadar gerçekleşen yaklaşık 35 toplantı içerisinde Sayın Belediye Başkanımız bu toplantıların ancak 5-6 tanesine katılım göstermiştir.

 

Bugüne kadar gerçekleşen meclis grup toplantılarında alınan kararlar meclis üyeleri tarafından mecliste aynı yönde uygulanmıştır. Ancak 04.04.2017 tarihinde gerçekleştirilen meclis grup toplantısında Meclis gündeminin 4.maddesinde yer alan Encümene 2 üye seçimiyle ilgili oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Kadir Arslan ve Mehmet Turan İmamoğlu’nun encümene seçilmesi için oybirliği ile grup kararı alındı. Aynı şekilde Meclis gündeminin 5.maddesinde yer alan ihtisas komisyonları için de aynı uygulama ile grup kararı alındı.

 

05.04.2017 Tarihinde Karasu Belediye Meclis Salonunda yapılan meclis toplantısında gündemin 4. Maddesi görüşülürken Grup Başkanı Ak Parti grup kararı doğrultusunda Kadir Arslan ve Mehmet Turan İmamoğlu’nu aday göstermiştir. Buna rağmen Belediye Başkanı ve bir kısım Ak Partili meclis üyeleri, MHP grubu meclis üyeleri ile anlaşarak ve Ak Parti grup kararına uymayarak Zehra Abanoz adaylığını açıkladı. MHP grubundan da Selver Özdemir aday gösterildi. Ak Parti Grup Başkanı olarak Belediye Başkanımızı uyarmamıza rağmen grup kararı yok sayılarak oylamaya geçildi.

 

Oylama sonucunda Zehra Abanoz 16 oy, Selver Özdemir 15 oy, Kadir Arslan 10 oy, Mehmet Turan İmamoğlu 10 oy aldı. Belediye başkanı ve bir grup Ak Partili belediye meclis üyesinin oyları sonucunda Zehra Abanoz ve Selver Özdemir encümen üyeliğine seçildi. Ak Parti Tüzüğü ve kurumsal kimliği Belediye Başkanı ve bir kısım meclis üyesi tarafından hiçe sayılarak meclis işletilmeye çalışılmıştır. Olayın tüm gerçekliği bu şekilde olup meclis toplantısı devam ederken alelacele belediye başkanlığı tarafından basına servis edilen “seçilemedikleri için meclisi terk ettiler” şeklindeki haberler yalan ve iftiradır. Eğer kastedildiği gibi olsaydı seçilemeyen iki aday arkadaşımız meclisi terk ederdi, ancak yukarıda da ifade edildiği üzere grup kararının aksine karar alındığı için meclis salonu bu sebeple terk edilmiştir. Bu yapılanlar kamuoyunu yanıltmak ve olumsuz algı oluşturmak adına yapılan paylaşımlardan ibarettir”