Yalı Mahallesi Ulu Camii İmam Hatibi Mesut Bulut ve Müzezzin Necmi Sevindik tarafından verilen Kur’an kursunda eğitim gören yaklaşık 450 öğrenci, Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş öncülüğünde her yıl olduğu gibi bu yıl da Akcan Lunapark’ta gün boyu sınırsız bir eğlence ile ödüllendirildi. Kur’an kursu hocaları, Muhtar Akbaş ve öğrenciler ve öğrenci velileri, eğlence öncesi Ulu Camii önünde toplandı ve İstiklal Marşı okudu. Toplu halde lunaparka gelen öğrenciler, burada lunapark sahibi olan ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden Akcan Ziya Kavaklı için dua etti. Duanın ardından öğrenciler, gün boyu süren sınırsız eğlence ile doyasıya eğlendi.

 

 

Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an kursu öğrencilerimizi lunaparka getirdik ve gönüllerince eğlenmeleri için güzel bir ortam oluşturduk. Kur’an kursu hocalarımız Mesut Bulut ve Necmi Sevindik ile birlikte 13 sınıfta toplam 450 öğrencimiz Kur’an öğreniyor. Bizlerin amacı, bu çocuklarımızı topluma layık birer birey olabilmeleri için, onları bir cemiyet altında toplamak. Bir günde olsa onların gönüllerince eğlenmelerini istedik. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

Akbaş, “Akcan Lunapark sahibi rahmetli Akcan Ziya Kavaklı’ya da bir kez daha rahmet diliyorum. 20 yıllık muhtarlık görevim boyunca, bizlere her yıl kapılarını açtı ve çocuklarımızın gönüllerince eğlenmesine vesile oldu. Çocuklarımızla ve hocalarımızla kendisi için burada yine dua ettik. Kur’an kursumuzda eğitim gören öğrencilerimizin motivasyonu için bu etkinlik oldukça önemli bir yere sahip. Önümüzdeki yıllarda da bu yıl ve geçmiş yıllarda olduğu gibi lunapark etkinliğimizi sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA