Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Bilişim Teknolojileri Alanı bünyesinde kurulan Robotik Çalışma Kulübü öğrencileri, 2019 yılının Mart ve Mayıs aylarında katıldıkları beş yarışmanın altı kategorisinde çeşitli dereceler elde etti. Toplamda 1.800 yarışmacıyı geride bırakan öğrenciler, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan tarafından ödüllendirildi. Okulun Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmeni Mehmet Çiftçi koordinatörlüğünde yarışmalara katılan, 11.sınıf öğrencileri Mücahit Güner, Bülent Özkan, Emir Şükür ve Beytullah Yılmaz, Okul Müdürleri Ali Salim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan eşliğinde, Kaymakam Aziz Mercan’ı ziyaret etti. Mercan, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

 

Başarı grafiği gittikçe artmakta

 

Bu başarıların elde edilmesinde önemli rolü olan ve öğrencilerimize desteklerini esirgemeyen başta okul müdürümüzü, koordinatör öğretmenimizi ve en önemlisi de başarının başrolü olan gençlerimizi tebrik ediyorum” diyen Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Bir başarı varsa, şüphesiz okul idarecilerimizin sunduğu imkanlar üzerine oluşmuştur. Bu imkanları, gençlerimiz başarıya dönüştürerek bizleri gururlandırmıştır. Gelişen teknolojik çağa hızlı bir şekilde uyum sağlayan Meslek Lise’miz, bu başarılarıyla adından sıkça söz ettirmekte ve eğitim alanında başarılı bir grafik çizmektedir. Yurt dışında yapılan proje çalışmalarının yanı sıra bu tür başarılarla, okulumuzun niteliği arttırılmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürü’müzün de başarılı çalışmasıyla birlik ve beraberlik sağlanmış, bu da başarıyı getirmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

Elde edilen başarılar

 

23 Mart ile 5 Mayıs günleri arasında katıldıkları beş yarışmanın altı kategorisinde çeşitli dereceler elde eden öğrenciler, yarışmalara kendi hazırladıkları 4 adet mini sumo robotu, 3 adet çizgi izleyen robot, 1 adet hızlı çizgi izleyen robot, 1 adet sumo robotu, 1 adet insansı robot ve 3 adet labirent çizen robot ile katılım sağladı ve altı derece elde ederek yakalanması zor bir başarıya imza attı. Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Bilişim Teknolojileri Alanı bünyesinde kurulan Robotik Çalışma Kulübü öğrencilerinin katıldıkları yarışmalar ve elde ettikleri dereceler şöyle sıralandı:

 

1) 23-24 Mart tarihlerinde İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 260 yarışmacının katıldığı ‘Mini Sumo’ yarışmasında 2’lik elde edildi.

2) 6-7 Nisan tarihlerinde Kocaeli’de Gebze Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 180 yarışmacının katıldığı ‘Mini Sumo’ yarışmasında ilk 8’e girildi.

3) 10-12 Nisan tarihleri arasında Samsun’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 16 ülkeden 981 yarışmacının katıldığı uluslararası ‘Mini Sumo’ yarışmasında ilk 32’ye girildi.

4) 22-23 Nisan tarihlerinde Sakarya’da Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SATSO tarafından düzenlenen; 140 yarışmacının katıldığı ‘Mini Sumo’ yarışmasında 4.’lük ve 142 yarışmacının katıldığı ‘Çizgi İzleyen’ yarışmasında 2.’lik elde edildi.

5) 4-5 Mayıs tarihlerinde Sakarya’da Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen ve 160 yarışmacının katıldığı ‘Mini Sumo’ yarışmasında ilk 8’e girildi.