Faaliyetlerini 3 yıldır donduran ve Recep Soytürk’ün adaylığını destekleyen Karasu Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Teşkilatı’nın kongresi 31 Mart Cumartesi günü Zümrüt Otel'de üyelerin ve partililerin katılımı ile gerçekleştirildi. Başkanlığa yeniden seçilen Hasan Eminoğlu, bir süre ara verdiği siyaset sahnesine geri dönmüş oldu. İlçe kongresine Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Yeliz ve Yaşar Sayın da katılımda bulundu.

 

 

İlgi yoğun oldu

 

Divan başkanlığını Genel Merkez Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan'ın yaptığı Büyük Birlik Partisi (BBP) Karasu İlçe Kongresi  cumartesi günü Zümrüt Otel'de üyelerin katılımı ile yapıldı.  3 yıldır siyaset sahnesinden ayrı kalan Hasan Eminoğlu, tek liste  olarak yapılan seçimde yeniden İlçe Başkanı seçilerek siyaset sahnesine dönmüş oldu. Kongreye  BBP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Yeliz, Yaşar Sayın'ın yanı sıra, İl Başkanı Cemal Can, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Ak Parti, MHP ve İYİ Parti temsilcileri ile bazı STK ve eski siyasi parti başkanları katılımda bulundu.

 

Bir kilimin desenleriyiz

 

Kongre açış konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Hasan Eminoğlu " Biz siyaseti hizmet aracı olarak görürüz. Eğer gönüllerin başkanı olursak kapıları yıkarız. Karasu'ya hizmet noktasında  siyaset üstü birlikteliğimizin olması için kapıları açmamız gerekiyor. Biz bir kilimin desenleriyiz. Birbirimizden ne üstünlüğümüz ne de bu ülkeyi bir başkasından fazla sevemez. Ülkemize gelen Suriyeli kardeşlerimiz bize Allah'ın bir emanetidir.  Bunlar rızkıyla geldi, bize zarar vermedi" dedi.

 

15 Temmuz felaketi

 

Konuşmasına 15 Temmuz Darbe girişimine değinerek devam eden Eminoğlu " Ülkemiz 15 Temmuz'da bir felaket yaşadı. Benim üniformamla benim tankımı almaya çalışan hainler varmış anlayamadık. Ancak Allah fırsat vermedi .  250 şehidimiz ve 2200 gazimiz vatan için tankların önüne yattı. Bunlar bizim için bir dönüm noktası oldu. Bu hainlerin arkasında emperyalist ülkelerin olduğunu gördük. Şimdi teröristlerin peşine düştük. Nereye giderlerse oradayız" şeklinde konuştu.

 

28 şubatçılar

 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun bu ülkeye sahip çıkması noktasında her zaman kendini feda etmeye hazır siyaset sürdürdüğüne değinen Eminoğlu bu fedakarlığın karşılığında da hayatını verdi. Biz bu ülkede laiklik adı altında çok çektik, bize zulmedildi. Elhamdülillah bunları da aştık. İşte o 28 şubatçılar için 'benim halkıma dönen namluya ben saygı duymuyorum' diye bir Muhsin Yazıcıoğlu vardı.

 

Karasu'ya borcumuz var

 

Karasu'ya hizmet noktasında her zaman elini taşın altına koyduğunu ve bundan sonra da koymaya devam edeceğini belirten Eminoğlu " Karasu ekonomisi son zamanlarda önemli gelişme gösteriyor. Bunlar bizi memnun ediyor. Yararlı hizmetlerin her daim yanındayız.  Karasu'ya borcumuz var. Ancak buradan iktidar partisi yetkililerine çağrı yapıyorum. İlçemizin önemli gelir kaynağı olan fındığımız yerlerde sürünüyor. Şu stokçulara fırsat vermeyelim. Son olarak birbirimizi sevmedikçe kardeş olamayız. Etrafımızda emperyalistler Müslüman düşmanlığı güderken bizim ayrışma lüksümüz yok" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Can " BBP Türkiye'de ilk 5'de

 

Sakarya İl Başkanı Cemal Can BBP'nde siyaset yapmak çok zor ama çok da güzel diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi. " Yaklaşık 25 yıldır bu partinin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Muhsin Yazıcıoğlu'nun bizzat yanında 10 yılım geçti. Onun yanında siyaset yapmaktan büyük onur duydum. 1 yıldan beri Sakarya İl Başkanı olarak görev yapıyorum. Tüm siyasi partilere saygı duyuyoruz. Çünkü bizim sloganımız 'Güzel Türkiyem'.  BBP Türkiye'de inandığı çizgi doğrultusunda gitti ve bu çizgiden asla taviz vermedi. Yargıtay'ın listesinde 110 parti ismi var. Bu partileri içinde seçime katılan 10 partinin içinde de BBP var. Öyle ki geçmişte iktidar olmuş bazı partilerin seçime katılamadığını görüyoruz. Bu açıdan bakılırsa BBP iktidar olmamasına rağmen Türkiye'nin ilk 5 partisinden birisidir. Partimiz inşallah önümüzdeki seçimlerde büyük bir atılım yaparak halkın beklediği konuma gelecektir."

 

İspiroğlu "Birliktelik önemli"

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek "Tüm partilerin bu ortamda birlik ve beraberlik içinde olması çok önemlidir. Bir ve beraber olduğumuz takdirde bizi yıkacak hiç bir güç yoktur.  Biz Karasu'da hiçbir ayırım yapmadan kapımızı her vatandaşa açıyoruz. Onların dertleriyle sorunlarıyla ilgilenme gayreti gösteriyoruz. Bu vesileyle yeniden siyaset sahnesine dönen Hasan Eminoğlu'na hayırlı olsun temennisiyle başarılar diliyorum" dedi.

 

Dünyada bir tiyatro oynuyorlar

 

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yeliz siyasetin birçok zorlukları olduğunu ve bu yolda büyük fedakarlıklar yapılmasının zorunlu olduğuna değinerek yaptığı konuşmada  " Dünyada bir tiyatro oynanıyor. Bu tiyatronun senaryosunun nasıl oynanacağı birkaç ay önce bize gösterildi.ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster,Türkiye ve Katar radikal ülkelerin hamiliğini üstlendi dedi, İkincisi Kuzey Kore ve İran 1. tehdidimizdir, dedi. 3.cüsü Rusya ve Çin ise ABD menfaatlerini rendelemekte sıkıntı oluşturmaktadır, dedi. Bütün bu sözler, ABD'nin Ulusal Stratejik Güvenlik Belgesi'nde yer aldı. Bütün bu olaylara bakarak Amerikan Stratejik Belgesi'ni göz ardı etmemiz gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Taşeron değişimi yapılıyor

 

Yeliz, konuşmasına devamla "Ortadoğu'da Müslüman ülkelerin içine girerek kan ve göz yaşına sebep olan ABD ve emperyalist ülkeler Suriye'den çekilme manevrası yaparak esasında aldatmaca yapıyor. Bir yandan çekilme açıklaması yaparken bir yandan da Menbiç'te PYD/YPG terörist gurupları güçlendirme çalışmaları yapıyor.  Perşembe günü Trump'un yaptığı PYD/YPG'ye 200 milyon dolar yardımın dondurulma ve çekilme kararı sanki bizim lehimize gibi görülüyor. Halbuki emperyalistler bölgemizde sadece taşeron değiştiriyor. Şu anda Fransa görevlendirilmiştir. Biz BBP olarak bunu güncelleme ve yeni taşeron değişimi olarak görüyoruz.

 

 

Yeliz sözlerini "Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz olayı Muhafazakar ve Milliyetçi partileri Ak Pati, MHP, BBP gibi  partileri bir mutabakat çerçevesinde bir araya gelme ve beraber olma ihtiyacı doğurdu. Özellikle Yenikapı ruhu bu güne kadar devam ediyor. Şayet o birliktelik tesis edilmeseydi ne biz Fırat Kalkanı operasyonunu, ne  Zeytin Dalı operasyonunun bu kadar başarılı olmayacaktı. Bir de olaylara  bu taraftan bakalım. Biz bu birlikteliği yarın da devam ettireceğiz. Ta ki emperyalistler, teröristler bizim coğrafyadan gidene kadar bu birlikteliğimiz devam edecek inşallah. Biz büyük Türk ordusu olarak bir yere işgal için değil, barış, adalet ve huzur getirmek için gitmişizdir. Bu nedenle oluşturduğumuz ittifak inşallah önümüzdeki seçimde hem Türkiye'miz hem de Müslüman alemi için hayırlı olur" şeklinde noktaladı.

 

Yönetim Kurulu

 

Yapılan seçim sonucuna göre  Hasan Eminoğlu başkanlığında tek liste ile olarak kabul edilen BBP Karasu İlçe Yönetim Kurulu Paşa Aslan, Cafer Aygün, Metin Cici, Cevdet Durdu, Murat Eminoğlu, Hasan Genç, Tahir Kara, Abdülrezzak Ocak, Adem Öz ve Erdoğan Şengül'den oluştu. Kongre sonrası öğlen namazı öncesi merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına Merkez Camii'nde mevlit okundu.

 

HABER: Remzi Akbaş

FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün