Bir emekli maaşıyla 75 yaşındaki hasta annesine baktığını söyleyen Karasulu vatandaş Arif Kaşıkçıoğlu, emeklilik maaşından reçete katılım payı, muayene ve ilaç kesintisi olduğunu belirterek “Bu nasıl bir refahtır. Ben bu ay daha zammı cebime koymadım, benden kesilen paraya bak” dedi. Karasulu emekli vatandaş Arif Kaşıkçıoğlu, emeklilik maaşından 19 lira 60 kuruş ilaç kesintisi, 50 lira muayene kesintisi ve 19 lira da reçete katılım payı alındığını belirterek, “Sağlıkta böyle mi çağ atladık? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sağlıkta çağ atladık’ diyor. Ayrıca 'Hastanelere gidince herhangi bir ücret, katılım payı ödenmiyor’ deniliyor. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden aldığımız belgede gördüğüm kadarıyla maaşımdan kesinti oldu. Ben şimdi kime inanayım? SSK’ya mı inanayım, Cumhurbaşkanımıza mı inanayım?” şeklinde konuştu.

 

Verdikleri zam, geri alındı

 

Altı aydan beri hastanelere gidip geldiğine de sözlerine ekleyen Arif Kaşıkçıoğlu, “Devlet hastanesine gittiğimde 5-6 ay sonrasına gün veriyorlar. Benim hastam şu an ölüm döşeğinde ve nefes alamıyor. Devlet hastanelerinden birine sintigrafi için gün aldım, vakit yaklaşınca da beni arayarak ‘Makinemiz arızalı’ dediler. Hastam evde can çekişiyor. Bundan iki ay önce de babamı kaybettim. Hastaneye götürecek helikopterim, özel ambulans uçağım yok” ifadelerini kullandı. Kendisine verilen yüzde 10 zammın geri alındığından da söz eden Kaşıkçıoğlu, “Yapılan zam neyime yaradı.80 lira para verildi, 88 lira geri alındı. Sonra da refah içindeyim. Bu nasıl bir refah. Ben bu ay daha zammı cebime koymadım, benden kesilen paraya bak. Sağlıkta çağ mı atladık” sözlerine yer verdi.

 

Enflasyon nerede düştü?

 

“Annemin kalp ve nefes yollarında birçok sıkıntı var” diyen Kaşıkçıoğlu, “Eğitim ve araştırma hastanelerine gittiğimizde sürekli tahlil isteniyor. Biyopsi sonuçları doğru çıkmadı denilerek tekrardan tahliller yaptırılıyor. Süre kaybı da yaşanıyor. İstanbul’da 4 tane hastane gezdim. Bir hastanede 40 bin lira, birinde 18 bin, diğerlerinden de 12 bin ve 7 bin 500 lira ücret istendi. Daha sonrasında özel hastanelere gidip ‘Bu ücreti kabul ederek annemi ameliyat ettireceğim’ dedim. Faturayı istediğimde ‘Fatura veremeyiz, fiş vereceğiz’ denildi. Ben fişi ne yapayım. Sigorta da karşılamıyor, benden istenen para bunlar. Emekliyim, ben de yok o kadar. Zor geçiniyorum, zaten. Hastayla mı uğraşayım, boğazımla mı uğraşayım. Yok kardeşim, gerçekten bitti. Aldığım maaştan bir şey anlamıyorum” şeklinde konuştu. Kaşıkçıoğlu sözlerinin devamında, “Zamla birlikte maaşım bin 516 lira. Bunun 88 lirası kesintiye uğradı. Cumhurbaşkanına yüzde 26 zam yapılıyor, yüzde 10 ise emekliye. Eşitlik bu mu. Kendisine o kadar zam yaptıysa, işçiye, çiftçiye, emekliye de o kadar zam yapmak zorundaydı. Neymiş, enflasyon düşmüş. Nerde düştü enflasyon?” diyerek tepkisini dile getirdi.