Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet’in Karasu Ziraat Odası yönetimi ve faaliyetlerine yönelik açıklamalarına Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık’tan sert yanıt geldi. Bir basın açıklaması yayımlayan Arık, “Son günlerde Ziraat Odası ile ilgili özellikle sosyal medyada bir takım paylaşımların yapıldığını ve bu paylaşımların da Ziraat Odası’nın kurumsal kimliğinin bilinmiyor olmasından kaynaklandığını üzülerek görüyoruz. Kurudere Mahalle Muhtarımız Hasan Emanet tarafından başı çekilen ve Ziraat Odası’nın tarla yollarını yapması yönünde talimata dönüşen paylaşımlar, bilgisizliğin ete kemiğe bürünmüş hali konumundadır” diyerek sözlerine başladı.

 

Üslubunuza dikkat edin

 

Ziraat Odaları Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bu Karasu için de bu şekildedir. Karasu’daki tarla yollarının yapılmasına ilişkin talebin kabul görmemesinin ardından kılıç çekip ‘Ziraat Odaları ne işe yarar’ demek her şeyden önce nezaketsizliktir” diyen Arık, “Ziraat Odaları, bizimle vücut bulmamıştır. Biz bu kurumların sadece temsilcileriyiz. İşleyişi belli olan, kökeni 1963 yılına kadar giden bir kuruma soru sorma şekli bellidir. Bizim denetimlerimiz, görev ve sorumluluklarımız gerek kendi iç mekanizmalarımız tarafından, gerek hukuki yönlerden gerekse seçim zamanları çiftçilerimiz ve delegelerimiz aracılığı ile yapılmaktadır” şeklinde konuştu. “Sokak jargonu, kabadayı ağızı ile sorulacak sorulara verilecek cevabımız olmaz. Halkı kışkırtmaya yönelik, nezaketten yoksun ve yetki aşımına neden olacak söylemler tarafımızda karşılık bulmayacaktır” diyen Arık, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

Siyasi çekişmeye alet etmeyin

 

Ziraat Odası’nın ne iş yaptığını merak eden kişiler sosyal medya üzerinden ya da basın yayın organları aracılığı ile soru sormak yerine gelip araştırabilirler. Kendi mahalle delegeleri aracılığı ile de denetim görevlerini yerine getirebilirler. Eğer bu kişiler bu durumdan memnun değillerse kendi delegelerini de Ziraat Odası yönetimini de değiştirebilirler. İnsanlar sizi muhtar seçince sizi her kurumun üstüne çıkarmış olmuyor. Bu tip karmaşa yaşayan insanlar için halk arasında ‘buldumcuk olmak’ diye bir tabir vardır. Eğer ayaklarınız yere basmazsa bu tavırlar sizi uçuruma götürür. Ziraat Odası için Kurudere ne ise Karanlıkdere de odur. Yenidoğan ne ise Kızılcık odur. Biz hizmet ederken mikro milliyetçilik, etnik ayrımcılık yapamayız. Ziraat Odalarının siyasi çekişmelerin içine çekilmesine ise asla müsaade etmeyiz. Kurudere muhtarımızın da buldumcuk hastalığına yakalanma tehlikesi olduğunu üzülerek görüyoruz. Biz işimizi iyi yapıyoruz. Herkese de işini yapmasını ve işini iyi yapmasını tavsiye ediyoruz

 

Hasan Emanet ne demişti? HABERİ OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN