Remzi Akbaş'ın "Değişim beklemeyin" başlıklı köşe yazısı

Karasu Belediyesi Başkanı İshak Sarı'nın yüzde 44,34’le ikinci kez göreve seçilmesiyle birlikte ilk icraatı personel çıkarmak oldu.

Edinilen bilgilere göre ilk planda 15 civarında personelin işine son verilmiş. Bir 15 personelin daha iş akitlerinin sonlandırılması bekleniyor.

Geçtiğimiz dönemde de seçildiğinde yaklaşık 100 civarında personelin iş akitlerini sonlandırmıştı.

Elbette belediye bir hayır kurumu değil ama görevini hakkıyla yapan personelin işine son verdirilmesi hukuksal yönünü bir tarafa koyuyorum hem insani hem de vicdani olarak doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum.

Belediyede iş akitleri sonlandırılan personelin bir kısmı konuyu mahkemeye taşımış. Hatta daha önce iş akdi sonlandırılan ve mahkeme kararıyla haklı görülerek görevine iadesi istenen personel var. Sarı, bu tür davaları kaybettikçe belediyenin tazminat gibi önemli mali kaybının da olacağı bilinmelidir. Yani parayı kendi cebinden vermeyecek.

Aslında belediyelerin bir görevi de istihdam yaratacak projeleri hayata geçirmesidir.

Bakınız önümüzde yaz mevsimi var. 3 aylık bir sürede Karasu nüfusu 74 binden 1 milyona ulaşıyor. Bu sürede insan yaşamını etkileyen olumsuz birçok faktörler ortaya çıkıyor.

Bu sorunların çözümü için personele ihtiyaç var.

Bir başka konu; Sarı'nın yönetiminde süregelen Karasu Sanayi Sitesi ile ilgili bir dava vardı. Davanın konusu belediyenin buranın imar planını iptal etmesiyle başlamış. Bu dava 26.03.2024 tarihli karar ile Sanayi Sitesi Kooperatifi lehine sonuçlanmış. Hatta konu Sakarya eski Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'a da anlatılmış. Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatalbaş da sorunu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında dile getirmiş. Çatalbaş, Yavuz'un da İshak Sarı'ya "Bu konuda yanlış yapıyorsun, yaptığın uygulama Reise (Cumhurbaşkanı) de zarar veriyor" dediğini aktarıyor.

Belki daldan dala atlıyorum ama şu konuyu da dile getirmem gerekiyor:

İshak Başkan'ın geçtiğimiz dönemden kalan ilçemizle ilgili 14 projesinin henüz hizmete sunulmadığını daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Bu projelerin arasında toplumun çoğunluğunu ilgilendiren katlı otopark, üst geçit, terminal ve pazaryeri projeleri bulunuyor. Umarım sözünü bu dönemde yerine getirir.

Yaz sezonu geldiğinde ilçemizde büyük bir ticari ve sosyal hareketlilik yaşanır. Bu, esnaflarımız açısından özlemle beklenen hareketliliktir.

O nedenle sahilde yapılacak spor, tiyatro ve konser gibi etkinlikler hem esnafımızı ekonomik yönden olumlu etkileyecek hem de ilçemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Ancak İshak başkanın bu tür organizasyonlara sıcak bakmadığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bunun örnekleri bulunuyor.

İkinci döneminde Sayın Sarı'nın prensipleri ve toplumsal mutabakatına yönelik değişmesini bekleyenler boşuna beklemesin. Şu ana kadar görüldüğü üzere bir değişiklik yok.